Op 17 oktober 2010 zijn de rollen omgedraaid want nu neemt de fanfare o.l.v. hun nieuwe dirigent Steven Rans voor het eerst in negen jaar weer deel aan een bondconcours.De fanfare komt uit in de 2e divisie en na een terdege en goed geplande voorbereiding worden in het Parktheater in Heerlen maar liefst 85 punten behaald; goed voor een eerste prijs met promotie naar de 1e divisie. Ook dit succes wordt door de leden van fanfare en drumband samen uitbundig gevierd.
Achteraf gezien is dit een voorbode van de verbondenheid en samenwerking die zich de jaren daarna tussen drumband en fanfare zullen ontwikkelen. Want in 2009 maken we samen, voor het eerst sinds lange tijd, een concertreis naar het buitenland.
Een tegenvaller is dat dirigent Maurice Daemen in dec. 2007 aangeeft dat hij gaat stoppen bij Concordia; hij heeft een aanbieding gekregen van de Philharmonie uit Leende. Dat betekent dat we in 2008 weer opnieuw op zoek moeten gaan naar een nieuwe dirigent.
In dit jaar vieren we ook ons 135-jarig bestaan van de fanfare en het 50-jarig bestaan van de drumband. Voorzitter Harrie Wielders en drumbandlid Agnes Dohmen ontvangen een koninklijke onderscheiding.
Het jaar 2005 is heel enerverend. Concordia neemt de organisatie van het Maasgouwtoernooi op zich en laat zich op dit toernooi ook zelf beoordelen. Dit omdat er voor het jaar daarna concoursplannen zijn. De beoordeling op het maasgouwtoernooi is hiervoor een belangrijke graadmeter.
In 1999 neemt de drumband o.l.v. John Maassen deel aan het bondsconcours in Nieuwstadt en behaalt hier een 1e prijs met promotie. Onderhand is het ook weer tijd geworden voor de fanfare om op concours te gaan.
In 1996 wordt de Stichting Concordia 125 opgericht die de viering van het 125-jarig bestaan gaat voorbereiden. Naast de organisatie van festiviteiten in het hele jubileumjaar 1997 wordt er ook zoveel geld ingezameld dat een nieuwe uniformering kan worden aangeschaft.
Onder leiding van hun nieuwe dirigent Leon van Wijk neemt fanfare Concordia in oktober 1993 deel aan het bondsconcours in Kerkrade. Hier wordt een mooie eerste prijs in de superieure afdeling gehaald.
1991 is een heel belangrijk jaar voor Concordia want in dit jaar wordt de opzet van de jeugdopleiding vernieuwd. Tot deze tijd geschiedde dit praktisch geheel door leden van Concordia zelf.
Dirigent Mathijs Scheffer die vanaf 1951, met een korte onderbreking, bij Concordia werkzaam is geweest neemt in 1988 afscheid en wordt opgevolgd door Ben Esser uit Bunde.
In 1985 wordt binnen Concordia het ingrijpende besluit genomen om, gezien de drastische verjonging van het korps, een afdeling lager te gaan optreden.
In 1976 lukt het Concordia met hulp van vele acties en de hele dorpsgemeenschap om binnen 3 maanden tijd nieuwe uniformen aan te schaffen. De kosten hiervan waren toen 40.000 gulden.
Het eeuwfeest in 1972 wordt een grote culturele manifestatie, want tijdens een 10-daags feest worden in Einighausen gala-concerten verzorgd door “De Maastreechter Staar”, de Marinierskapel en de Gidsen uit Brussel. Bij gelegenheid van dit eeuwfeest ontvangt Concordia de zilveren medaille van verdiensten van koningin Juliana.
In 1973 behaalt de drumband een eerste prijs op het bondsconcours in Brunssum en mag zich vanaf nu superieur noemen.
Op het einde van 1968 neemt Mathijs Scheffer na een succesvolle periode van 17 jaar ontslag bij Concordia en wordt opgevolgd door de jeugdige A. Weijers uit Bocholtz.
Ondertussen is in 1957 ook een drumband binnen de vereniging opgericht. In 1959 wordt Wil Smits uit Obbicht benoemd tot instructeur en ook dit is het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. In 1962 wordt onze drumband Limburg kampioen in de tweede afdeling en in 1963 wordt in Weert een eerste prijs behaald.
In 1956 is de eerste concoursdeelname o.l.v. Mathijs Scheffer en Concordia behaalt in Beek een eerste prijs met promotie in de uitmuntende afdeling. Deze prestatie geeft recht op deelname aan het landskampioenschap en hier wint Concordia de blauwe wimpel.
Direct na de oorlog gaat Concordia opnieuw van start onder de muzikale leiding van Dhr. Savelkoul uit Grevenbicht.
In 1934 was Concordia gereed om voor het eerst op concours te gaan en behaalt in Strijp (Noord-Brabant) een eerste prijs in de tweede afdeling.
In 1910 kreeg de vereniging een andere bestuurlijke vorm waardoor ook niet leden, bestuurslid konden worden van Concordia. De dirigeerstok gaat dan over in de handen van A.Dohmen en met veel feestvertoon wordt in 1922 het gouden bestaansfeest gevierd. Dirigent Dohmen vertrekt in 1929 en wordt opgevolgd door Math Ruyters. Met de komst van Ruyters gaat er een andere muzikale wind waaien en worden spoedig de eerste concoursplannen gesmeed.
Fanfare Concordia werd opgericht op 1 april 1872.